От х:

Днес в x:

20 °C

Съставиха два акта на кмета за пешеходните пътеки в Хасково

Два акта са съставени на кмета Добри Беливанов за това, че не са спазени изискванията на нормативите, заяви за Haskovo.net началникът на КАТ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов. Единият е за неотстранени изкуствени неравности по пътищата в община Хасково, които не отговарят на наредбата. За целта от МВР бяха изготвили предписания до общините, които имаха срок до края на октомври да отстранят нередностите. След изтичането му последваха отново проверки от униформените. Впоследствие е бил извършен повторен оглед на пешеходните пътеки и пътната маркировка, които отново не били приведени съгласно изискванията на наредбата, за което е съставен втория акт на кмета в качеството му на длъжностно лице.

Предстои да издаване на наказателни постановления като санкциите са между 2000 и 7000 лева.

Потърсени за коментар от община Хасково заявиха, че не са получи актове, а само констативни протоколи и допълниха, че ако им наложат глоби, ще ги обжалват. От кметството поясниха още, че се изпълнява обществената поръчка за обновяване на уличната маркировка, но тя се забавила заради това, че през септември Общинският съвет не разреши отпускане на 300 000 лева на общинско предприятие „Екопрогрес“, откъдето се прави разплащането за обществената поръчка. Парите бяха гласувани едва следващия месец. 

Проверката на пътната мрежа в страната беше разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров през пролетта. Тогава се оказа се, че Хасковска област е сред регионите с най-лошите зебри, след което беше даден срок на собствениците на пътищата за отстраняване на нередностите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ма
  МАНГО
  41 -9
  21:27, 6 дек 2018
  Ама да ги плати от джоба си - а не от нашите данъци!
  • Он
   Онзи
   16 -13
   08:33, 7 дек 2018
   Манго а ти колко данъци си платил за тази година
  • Ма
   МАНГО
   13 -8
   09:07, 7 дек 2018
   Онзи
   3 860лв. съм платил.
   Мога да ти дам да ми ги осребриш - ако можеш!
  • 73
   7383838
   14 -7
   09:40, 7 дек 2018
   Защо го плюете човека бе. Като тия измекяри общинските единия Митка Петров цялата кампания обикаля с Беливанов лиза, лиза, шапаклова, агитира краката и ръцете му целува сега вика проблема имал егн, хахха малко дойстойнство няма ли тоя човек, чак толкова да си плюеш на суратя.
 • 2
  12
  123
  19 -9
  09:18, 7 дек 2018
  От джоба на Беливанов, не от данъкоплатеца. Стига безотговорно да се пилеят пари!
 • 3
  Ко
  Компетентен
  18 -4
  10:01, 7 дек 2018
  Санкцията е корпоративна и я плаща юридическото лице ДЕМЕК ОБЩИНАТА тоест всички ние данъкоплатците. Боли го дъртия Х......Й другаря оранжев земеделец Талибанов.
 • 4
  Xx
  xxxx
  8 0
  12:45, 7 дек 2018
  Глобата е лична и се плаща от санкционираното лице..
  • Ко
   Компетентния
   8 -1
   14:35, 7 дек 2018
   Когато е на физическо лице, например не си си включил фаровете и КАТ те глобява лично, а когато за деянието е отговорна общината като юридическо лице санкцията е на общината по Булстат или ЕИК, а кмета подписва само като представител на юридическото лице и хич не му пука. Евентуално при една финансова ревизия може да му се търси отговорност за нанесена щета на бюджета , но дотогава ……………………….."я камилата , я камиларя". Така че мили мои съграждани, пак ние всички, редовни данъкоплатци / щото има и нередовни, дето не ебават да плащат данъци/ ще се бръкнем в джобовете, ЗАЩОТО …………………. не мислим когато гласуваме на избори.
 • 5
  Да
  данъкоплатец
  4 0
  13:14, 7 дек 2018
  Отворен ли е околовръстния път за Кърджали???
 • 6
  A
  a
  6 -1
  15:53, 7 дек 2018
  на тия 4 години не им стигнаха една маркировка да сложат...преди два пъти годишно се полагаше...

Хороскоп за 15.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
15 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
15 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
15 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
15 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
15 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
15 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
15 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
15 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
15 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
15 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
15 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
15 юли 2020
Последни новини