От х:

Днес в x:

Пити с мед оглавиха класацията за най-интересна контрабанда

снимка:Митница Свиленград

Тенденцията контрабандистите да пробват да пренесат през турско-българската граница какво ли не, продължава и през тази седмица.

След като преди дни на ГКПП- Капитан Андреево няколкостотин недекларирани изтривалки за баня си спечелиха славата на най-странната, но и най-атрактивна спипана от митничарите нелегална стока, сега челното им място в класацията заеха пчелни пити с мед.

Недекларирания внос на медните пити е предотвратен часове преди националния протест на производителите на пчелен мед в неделя. Контрабандата била превозвана в товарен микробус. 32-годишен шофьор- лондончанин, и спътникът му – български гражданин, представили документите на превоза от Турция за Англия по канален ред.

При сканирането на товара обаче митничарите се усъмнили, че между описа и реалното съдържание на кашоните има разминаване. Щателната митническа проверка показала, че между останалите колети са скрити 303 парфюма и 830 тоалетни води, носещи надписи Armani code, Gucci Rush, Lacoste, Pacco Rabanne, Bleu de Chanel и др.

В кашони били укрити и общо 213 кг пчелни пити с мед, всяка от тях с тегло около килограм. На шофьора на микробуса е съставен акт по Закона за митниците.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини