От х:

Днес в x:

Турнирът на Ариана и жените сбира

Турнирът докара и жените на стадиона

Футболният турнир на Ариана в Хасково събра близо 60 аматьорски отбора от областта, но и запалена публика. Дори и аматьорски, футболът и жените сбира на...бира. Но само на Ариана. Дамска компания пийваше и замезваше, докато възстановяваше потенциала на агитката си за любимия отбор. Други, вече свършили тази работа, аплодираха гръмогласно от трибуните или около самото игрище. Мачовегте се играеха на откритите изкуствени игрища, но и на закрито. Опасенията бяха, че задаващият се дъжд ще спъне програмата, която предвижда изиграването на стотици мачове за два дни. Общо 580 футболисти мереха сили в 4-тото издание на Ариана Аматьорска Лига в Хасково. Стартът бе даден вчера от хасковският Моуриньо, както зевзеците нарекоха новия пом. треньор на мъжкия ФК „Хасково 2009” Иван Цветанов. Освен на външен вид, надеждата на агитката от Ямача е тренерът да прилича поне малко по умения на първообраза си. Цветанов, заедно с треньора си Димчо Ненов и футболистите Николай Димитров и Недялко Хубенов, ще бъдат специални гости на турнира и ще следят любителите аматьори в изявите им през уикенда.

В мача на откриването, Арда 1924 от Кърджали разби Картечар с 4:1. Сред най-вдъхновяващите имена на записали се отбори са още „„Момчил Юнак”, „Бадемите”, „Лудоборец”, „Слънце-Уефалона”, „Кво да ви кажа”, „Спешно Отделение”, „Самсон” и др. Мачовете са в две полувремена по 15 минути, играе се на директна елиминация.

Първенецът сред аматьорските състави ще получи голямата награда – възможността да премери сили в двубой срещу професионалния шампион по футбол на България за сезон 2012/2013. Освен това всички отбори тази година ще имат допълнителна мотивация да достигнат до финала. Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти на мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага. Последната специална награда в Ариана Аматьорска Лига 2013 е за най-талантливия млад състезател, който ще изкара пробен период при шампионите с надеждата да стане професионален футболист.

Г.Христов

58 аматьорски отбора мереха сили на Кортовете
Битка на първия и приземния етаж
Шут
Избиване към...фотографа
Вратарят този път е безпомощен
На втория етаж
Турнирът бе открит от пом.треньорът на Хасково Иван Цветанов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини