От х:

Днес в x:

Криминалисти спипаха вършеещи златотърсачи

Обект на кражбите били най-вече златни бижута

Димитровградски криминалисти разбиха банда от вършеещи из три общини крадци. 4-мата грабители били специализирани да крадат бързо ликвидни стоки-злато, пари мобилни телефони. После ги пласирали в заложни къщи извън хасковска област.

За периода от началото на 2013-та година до средата на месец март квартетът извършил 6 грабежа из община Димитровград, като не се свенили да го правят и на обществени места. Другият „подход“ бил взломяване на жилищата на потърпевшите. В случай, че заварят хората на място, грабителите вкарвали в употреба юмруци, метални пръчки и пистолет. Този стил бил използван и при още 4 грабежа извършени за същия период в Харманли, Симеоновград и с. Долно Съдиево.

След проведени издирвателни мероприятия част от инкриминираните вещи са открити в заложна къща в гр. Стара Загора. Освен за грабежите, лицата са заподозрени и за извършена кражба на 30 килограмова медна камбана в с. Великан и кражби в с. Брод от два имота, където са отнели газов котлон, медни казани с различна вместимост, ел.проводници електрожен, медни казани и велосипед. Лицата са познати на органите на реда, като са проявени за кражби. Мъжете са на възраст 30г., 18 г., 27г. И 37. Единият от грабителите ще бъде подведен под отговорност по чл.198 от НК, който предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години. Обвинението е за извършен грабеж при условията на опасен рецидив. На лицето е наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини