От х:

Днес в x:

Мургавите атакуват 2

Мургав двойник на Батков е доволен от плячката

Втори епизод на сагата „роми vs казарми“ се наблюдава днес на улица „Ген. Колев“ до ОУ“Н.Вапцаров“. Мургавата инвазия включваше 20-тина каруци претоварени с роми от 4 поколения, които с почти военна експедитивност се разгърнаха и започнаха да „обезкостяват“ рушащите се сгради и особено, масивната тухлена ограда около многодекарово поделение. Всички изоставени постройки и без това подлежат на разрушаване, но за разлика от наетата за това фирма, ромите бяха доброволци.

Новите радетели за добра архитектурна градска среда въобще не се притесняваха, че паянтовите постройки ще им се стоварят на главите, както се е случвало на другите съседни улици „Булаир“ и „Ком“. Изконната ромска мъдрост гласи, че тях стена не ги лови, те ловят нея. За отрицателно време, ППС-тата бяха натоварени със строителни материали, конската тяга ги извози към Република, а оттам дойде нова смяна.

Интерес за Махалата представляваше всичко- греди, тухли, винкели арматура. Старшият на всяка каруца се изявяваше като ОТК и разпределяше плячката-едното за вкъщи, другото за боклука, третото за продан ?! а последното за подпалки.

Половината училище гледаше сеир, другата половина очевидно бе в родствени връзки с трудещете се и помагаше с каквото може. За отбелязване бе, че всички каруци бяха с регтабели. При първата циганска инвазия, на 10-ти този месец, полицията глоби само онези роми, чиито каруци не бяха регистрирани в общината. Иначе самото извличане на строителни материали не било наказуемо, пък и ставало с разрешението на фирмата разрушаващи обекта.

Г. Христов

Мургав двойник на Батков е доволен от плячката
Имаше и моторизирана пехота
На мяста стената вече бе обезкостена
Три поколения чистачи, чакат заповедите на Старшията
колегите му-също
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини