От х:

Днес в x:

Фотоизложба бележи 1 година от наводнението в Бисер

„Бисер – спомен за бедствието и човешката солидарност“. Под този надслов Хасковската областна администрация и местната пожарна търсят най-запомнящите се кадри от трагедията, сполетяла на 6-ти февруари 2012-та година с. Бисер, и наводнението, което потопи целия регион.

Фотофорумът е отворен и със свои снимки в предварителния подбор могат да участват както професионални фоторепортери, така и граждани, които са успели да документ събитията от преди 1 година. Идеята на организаторите е да бъдат селектирани най- изразителните фотоси, които са запечатали миговете на ужас и след това на помощ към бедстващите хора. В последствие най-живописните снимки ще бъдат съхранени в архивите.

Снимките трябва да бъдат във формат JPEG 30/44 см., резолюция 300 п/инч и да бъдат изпратени на e-mail: v.todeva@hs.government.bg не по-късно от 31 януари.

Според регламента за участие, всеки кадър трябва да бъде озаглавен, да фигурира името на автора, както и да бъде придружен с кратка информация и история на заснемането.

„Инициативата е спомен за човешката болка, която не трябва да бъде забравяна, но и израз на благодарност към всички доброволци, институции и организации за съпричастността и помощта, която оказаха и продължават да оказват за възстановяването на засегнатите от наводнението селища в Хасковска област“, презентират идеята си организаторите.

Одобрените фотоси ще станат част от изложба, която ще бъде показана 6-ти февруари в Министерски съвет.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини