От х:

Днес в x:

7 °C

Заличават свидетели по дело за хероин, амбулант учи за ходжа

Юсуф Ашим

Трима свидетели по дело за трафик на 53 килограма хероин бяха заличени от съдебните списъци днес. Причината е, че не могат да бъдат открити, за да им бъде връчена призовка. По данни на съседи те отдавна живеели и работели извън страната, още преди започването на процеса.

Бандата бе спипана в началото на юли 2011 година на Капитан Андреево, наркотикът бил скрит в туби с перилен препарат и пакети с памперси. Обвиняеми в процеса са Юсуф Ашим и Лиляна Рашкова от Пловдив. Те организирали ромската махала в града под тепетата, както и жители на Сливен и Свиленград в мощен канал за куфарна търговия със стоки от Турция. Впоследствие се оказва обаче, че наред с амбулантната търговия минава и канал за хероин.

Друг неявил се свидетел стана причина за отлагането на днешното съдебно заседание за края на февруари. Това е амбулантът Сашко от Ямбол. Той се бе набутал сам между шамарите по време на акцията на полицията през 2011-а. Когато бандата усетила, че службите са по петите им, изхвърлили от едната кола туба с „Доместос“ на пътя. В това време оттам минавал пеша дребният амбулант. Той съзрял тубата и веднага я грабнал. Минути след това налетял на полицаите, които го попитали откъде я е взел. „Моя си е“, отвърнал Сашко от Ямбол и така се озовал зад решетките заедно с останалите от групата. В "неговата" туба имало 17 килограма хероин.

Сашо Василев Михайлов, както е пълното му име, не се е явявал досега на разпит в хасковския съд. Предишният път обяснил,, че „ако вземе детските, ще дойде“. Но не пристигнал. Последният път пък го нямало в дома му. Роднини обяснили, че е „в Турция да учи за ходжа“.

Магистратите обаче държат на разпита му и постановиха за следващото заседание да бъде доведен в залата от съдебната полиция.

На днешното заседание показания дадоха трима свидетели от Сливен. Разпитът им бе нещо като практически урок по куфарна търговия. Те охотно обясниха как отишли в Одрин и купили памперси, перилни препарати, омекотители, сокчета. Но се оказа, че нямат никаква представа как пакетите с хероин са се озовали в колите им.

Процесът продължава на 28 февруари. Двамата подсъдими са с различни мерки за неотклонение – Юсуф Ашим е под „домашен арест“, Лиляна Рашкова – с подписка.

Тодор Кръшков

Лиляна Рашкова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021
Последни новини