От х:

Днес в x:

Психолози разобличиха Анастас, след убийството пирувал 2 дни със съучастници

Мащабната полицейска акция завърши с разкрит убиец

Психолози от института на МВР разобличиха заподозреният в убийство хасковлия Анастас Симеонов, който вчера бе задържан от хасковската полиция. 45-годишният мъж бе закопчан заради бруталното убийство на 53-годишният му приятел и съгражданин Георги Канев Георгиев, в нощта на 31-ви декември срещу 1-ви януари. Тялото на жертвата бе открито след два дни в гористо дере между селата Маджари и Пчелари, общ. Стамболово.

Макар първоначално заподозреният да отказал всякакви изявления пред полицията, впоследствие пропял след беседата с криминалисти и психолози, както и под натиска на уликите и свидетелските показания. Най-сериозната улика била откритата кръв по дивана в кухнята на жилището на задържания. Най-сериозните показания- на двамата съучастници на Анастас-60 годишен хасковлия с инициали Л.П. и 40- годишната приятелка на Анастас с инициали В.Л. Вероятно става въпрос за Ваня Лилянова, с която според съседи, Анастас живеел на семейни начала от доста време.

Историята на трагедията е смразяващо нелепа. Към 1.30 в новогодишната нощ, Анастас Симеонов се озовал сам след като празничната му компания се разпаднала. Той звъни на приятеля си Георги Канев и го води с такси в дома си на площад „Свобода” №15. Приятелският запой обаче ескалирал в свирепа свада, заради огромното количество изпит алкохол. Захвърчали обиди и псувни. В един момент Анастас станал и нанесъл няколко тежки удара с тъп предмет върху главата на жертвата. След това агресорът си легнал да спи. На сутринта, приятелката се доближава до лежащият на канапето Канев и вижда че е посинял и не диша. Събужда приятелят си, който обаче и забранява да се обади на полицията. Следва организация с помощта на Л.П. и гаджето на убиеца. На първи януари, около 23 часа, съучастниците натоварват трупа в Лада и го изхвърлят сред стамболовските сокаци.

После се върнали и седнали да си допиват. Пирът им продължил до арестуването на убиеца.

Разплитането на престъплението започва от откриването на трупа от старши инспектор от полицейския участък в село Минерални бани. Следващата стъпка била аутопсията. Съдебният лекар д-р Христо Еленски забелязва значителни кръвонасядания на гърба на жертвата, вероятно от дълго лежане на гръб, въпреки че всички травмите са отпред. От това се заключава, че Канев е бил убит на друго място и поне 8 часа е лежал по гръб, а едва след това е бил изхвърлен в дерето край Пчелари.

Съучастниците на убиецът са задържани до 24 часа. Анастас Симеонов е със 72 часова прокурорска мярка на задържане по образуваното досъдебно производство. В понеделник ще се решава дали да бъде оставен в ареста до започване на делото.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини