От х:

Днес в x:

Сгащиха четирима митничари с дипломи менте

През месец май тази година шефът на агенция Митници Ваньо Танов (вляво) беше отчаян от резултатите от теста за лоялност на митничарите и дори обяви закриването на свиленградската митница пред погледа на шефа й Тодор Караиванов

Четирима митничари се оказали с фалшиви дипломи, „издадени“ от различни висши учебни заведения в България, съобщиха от агенция Митници. Проверката на документите на служителите е започнала през август тази година. Това се наложило поради промяната в нормативната уредба, която вече изисква служители на определени постове в агенцията да бъдат държавни служители. Всички те са представили дипломи за завършени квалификационни степени „бакалавър“ и „магистър“. Съвместната проверка с министерството на образованието обаче показала, че четири от тях са фалшиви. Дипломите менте били от УНСС, Бургаския свободен и Шуменския университет. Четиримата сгащени с фалшиви дипломи са уволнени, а материалите са изпратени в прокуратурата, допълват от агенция Митници.

„Не знаем все още дали сред служителите с фалшиви дипломи има митничари от Свиленград“, заяви пред Haskovo.net шефът на свиленградската митница Тодор Караиванов. Той уточни, че през лятото около 70 негови служители са предали копия от дипломите си за проверка. Кои са спипаните с документи менте и от кои структури на агенцията са, все още не е ясно, при нас не е пристигналата тази информация, допълни Караиванов.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини