От х:

Днес в x:

Спират бонусите за чиновниците в общината

Да бъде отменена Наредбата за допълнително материално стимулиране на служителите в община Хасково предлага в докладна записка шефът на ОбС Иван Иванов. Той мотивира искането си с промени в нормативната уредба, която определя начините за формиране на работната заплата на чиновниците. Според новите правила бонусите отпадат. Сесията, на която ще се разгледа и гласува предложението, е насрочена за 14 декември.

Наредбата за допълнително материално стимулиране е приета и действа от 2006 година. Според въведените тогава принципи служителите в общината получават 10 процента от допълнителните приходи в общинския бюджет, формирани от укрити данъци, такси, имуществени санкции, наказателни постановления. Тук се включват и данъците върху недекларирани сделки и имоти, разкрити от общинските данъчни служители.

Разпределението на събраните допълнително пари е: 40 процента за общинската данъчна дирекция, 60 на сто – за останалите чиновници в общината. Текстът на Наредбата можете да прочетете тук.

В преходните и заключителни разпоредби на тази Наредба е и отмененият през 2007 година от хасковския окръжен съд текст, който позволяваше да не се обслужват граждани с неплатени задължения към общинската хазна.

Тодор Кръшков

Това е решението на хасковския окръжен съд от 2007 год., което обявява за незаконен отказа от административно обслужване на граждани с неплатени задължения към общината

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини