От х:

Днес в x:

Общината вкара държавата в Синята зона

Паркингът на областната става синя зона. За държавата и нейните гости-по левче

Държавните служби в Хасково ще си плащат за Синя зона, реши Общинският съвет на днешната си сесия. Със свое решение те утвърдиха отнемането на 28 паркоместа пред областна администрация и включването им в Синя зона.

До момента на паркинга спираха служители на един куп държавни учреждения. Освен областна администрация в сградата на ул. „Патриарх Евтимий“ се помещават Регионалната здравна инспекция, Инспектората по образование, Областна земеделска служба, Инспекция по труда, Социалните, Отдел Закрила на детето и пр.

Съветникът от ГЕРБ Антон Иванов опита да промени очертаващото се решение, като поиска поне 8-те места за областна, намиращи се в долния край на паркинга, до площад „Свобода“, да останат на разположение на администрацията. Той изтъкна, че губернаторът на Хасково има и представителни функции и приема премиер, министри, висши духовни лица, и посланици на чужди държави. "Някак си  не върви да искаме по левче за Синя Зона на премиера или валията на Одрин", изтъкна той.

Вносителят на докладната кмета Георги Иванов обаче опонира, че областна може да си осигури местата ако си плати годишния абонамент за Зоната в размер на 365 лв. Това прави по левче на ден. Проблемът е, че местата се осигуряват, но не и запазват, според регламента на Синята зона. Тоест при посещение на посланик например, мястото може да е заето от редови шофьор, който си е платил левчето и ползва законния си престой. Посланикът ще трябва да чака за свободно място.

Докладната бе приета с мнозинство. Заедно с паркинга на „Патриарх Евтимий“ в синята зона влиза и досегашния паркинг на полицията на ул. Атон, както и улица „Козлодуй“ около Енергото.

Очаквайте още подробности от сесията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини