От х:

Днес в x:

Контрабандисти на тютюн с провал за 13-ти път

снимка: Агенция " Митници"

13-то число се оказа фатално за упорити контрабандисти на тютюн от Пловдив. За опита си да прекарат през турско-българската граница при Капитан Андреево незаконно укрит във фабрично изработени полиетиленови торби с надписи за прах за пране тютюн, те са закопчани.

След анализ на риска, колата, в която двамата-мъж и жена пътували е отклонена за митническа проверка. Замаскираните 12.5 кг. тютюн за пушене е разкрит в багажа им. Според изчисленията на спецовете от Агенция „Митници“ количеството е достатъчно за свиването на 12 500 къса цигари. Стойността на неплатения акциз на контрабандната стока възлиза на 1 875 лева.

След справка в масивите на агенцията се оказало, че срещу имената на двамата контрабандисти излезли множество нарушения с акцизни стоки. Само за година за пренасяне тютюн над нормата от 50 грама 31 -годишният мъж има съставени 12 акта, а 29 -годишната жена -4.

Само за седмица общо 5 293 кутии цигари и 91.5 кг. тютюн за пушене са задържали митническите служители на Капитан Андреево.

Haskovov.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини