От х:

Днес в x:

НАП разпродава футбола в Любимец

Това е началото на подлежащият за разпродаване имот

Футболно игрище в Любимец ще бъде обявено на търг с явно наддаване от публичните изпълнители на НАП.

Теренът е с площ три декара и половина. Той  се явява помощен към основния стадион, чийто собственик е общината, и на който тренира местния отбор.

Помощното игрище  се използва по предназначение, тоест на него тренира представителния тим на Любимец. За разлика от стадиона обаче, игрището е на частно лице. За терена не е уточнено  дали е на собственика на ФК „Любимец“ Наско Сталев или на друго лице. При опит за изясняване на въпроса със притежанието, г-н Сталев не вдигна телефона си и той остана да виси във въздуха. Според непотвърдена информация пък, имотът е на някой си Димитър Дачев. 

Който и да е собственикът, то той поддържа терена в отлично състояние. Притежателят му обаче е натрупал данъчни задължения и тъй като няма възможност да ги плати, публичните изпълнители на НАП в Хасково са предприели принудително събиране на вземанията чрез налагане на обезпечителни мерки и продажба на имущество.

Към игрището има и землище, отново над 3 000 квадратни метра, с плувен басейн в него. водното съоръжение не е в експлоатация. 

Целият имот е разделен на три групи, като за всяка от тях кандидат-купувачите могат да наддават поотделно. Футболното игрище е оценено на 27 914 лева. За басейна наддаванията започват от 24 361 лева.

Огледите започват на 5-ти октомври и ще продължат до 12-ти октомври. Самия търг е на 18-ти октомври. Той ще е с явно наддаване и ще се проведе от 14 часа в офиса на публичните изпълнители на НАП в Хасково на бул. България 152/ сградата на бившия изчислителен център на 8-я етаж/. Участниците в търга следва да внесат депозит от 20 % от стойността на имота, който желаят да закупят, но  не по-късно от 12-ти октомври. 

Още за търга може да се прочете в електронната страница на НАП на интернет адрес www.nap.bg , в рубриката «Продажби».

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини