От х:

Днес в x:

Фестивал от нокаути в зала „Дружба“, хасковлии сред най-добрите на бой

Веселин "Тайсън" Тодоров току що е уредил среща на съперника си с пода

Страхотни битки на турнира за купата на България по бокс за младежи, видя публиката в зала „Дружба“. Днес бяха битките в тежка категория и наистина се раздаваха „тежки“ удари. Надъханите младоци си спретнаха десетина нокдауна, а няколко срещи бяха прекратени с познатото преди „нокаут“ а сега наричано съдийско прекратяване на срещата. То се практикува за да се опази здравето на състезателя при явно превъзходство на единия боксьор. Нокаут на книга пак съществува, но рядко се отсъжда в класическия си вид, защото или боксьора трябва да е в безсъзнание или да му бъде отброено до 10 след което потърпевшия да е още с мътен поглед. Съдиите обаче не допускат да се стигне чак до там.

Макар в битката между Тодор Георгиев от ПД и благоевградчанина Веселин Тодоров, нещата бяха близко до случване. Два поредни тежки нокдауна свалиха Тодор на пода, а преди това тежките крошета на „макето“ му предизвикаха сериозно кръвонасядане под лявото око. Любопитното бе, че в началото на двубоя в категор до 81 кг изглежда, че сценарият ще е обратен. Тежките прави на Георгиев подгънаха на няколко пъти краката на съперника му/виж сн.3/. Само че пловдивският боксьор се измори, танцът му с крака се забави и се стигна до близък бой. Където състезателят на "Тайсън" Благоевград имаше очевидно преимущество.

Подобно бе развитието и на срещата в най-тежката категория, над 91 кг. Цеци Стоянов от Соколец София започна по-надъхано двубоя и възползвайки се от превъзходството си в тегло, налагаше здраво цесекарят Димитър Лазаров. В началото на втория рунд обаче, голямото момче се умори и червеният боксьор почна да го млати на поразия. Първо му разби носа, после го свлече на пода. Треньорът на Стоянов хвърли бялата кърпа.

Сред най-добрите майстори на крошетата бяха и двама състезатели на хасковсият треньор Младен Сталев. Тодор Георгиев стигна до мач за титлата в категория до 91 кг, но не излезе поради контузия в ребрата. Иначе в предните два кръга преби състезател на Априлец, ямболско и плевенчанин, съответно с 12:7 и 7:2 точки. Тодор се окичи със сребърния медал. С бронз пък е Мухарем Мустафа до 81 кг. И третият участващ боксьор на Младен-Мустафа, записа добро класиране-5-то място.

Състезанието е втори кръг от купата на България за младежи до 18 годишна възраст. Участваха 85 състезателя от 32 клуба от страната.

Г.Христов

.....и отново
А в началото бе точно обратното
Свиреп бой между цесекарят Димитър Лазаров/вляво/ и Цеци Стоянов от Соколец
Поредният нокдаун
Боксьорите на Младен Сталев-Тодор със сребро и Мухарем с бронз
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини