От х:

Днес в x:

Ел табло обгори работник в хасковска фирма за бойлери

Ел таблата често предизвикват пожари

Възпламенило се ел табло обгори лицето и косата на работник в цех за бойлери в хасковското село Конуш. Снощи към 22.40 часа, по неизвестни причини пламва пожар в ел инсталацията на пещ за емайлиране в цеха на хасковската фирма „Виком“. Работник на поточната линия пробва да гаси с преносим пожарогасител, но изригване на пламъците го обгаря. Човекът получава обгаряния втора степен, по спешност е прегледан в хасковската МБАЛ и е изпратен в пловдивския КАРИТ. По непотвърдена информация, няма пряка опасност за живота на пострадалия. 

Инцидентът се брои за трудова злополука, въпреки късния час, понеже е станал на работното място. По непотвърдена информация обаче, цехът не е бил в режим на непрекъснато производство и работното му време е било през деня. Днес служителите на хасковската инспекция по труда, НОИ и полиция изследват мястото на инцидента и евентуалните причини за злополуката. 

Иначе пожарът е бил загасен светкавично от 1 хасковска пожарна, а щетите се свеждат до унищоженото табло и 5 метра проводник.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини