От х:

Днес в x:

Благо от Любимец чака втора присъда за убийство

Въпреки че е сниман многократно, днес Благо Ставрев неочаквано се възпротиви да го снимат

Втората си присъда за предумишлено убийство може да чуе 48-годишният Благо Ставрев от Любимец на 2 ноември. Днес бе поредното заседание в хасковския окръжен съд, отложено поради липсата на експертите, които трябваше да дадат показания и да отговарят на въпроси.

Благо е изправен пред Темида в Хасково за убийството на жена си Дарина, чийто труп бе открит в кладенец в двора на къщата му в Любимец през декември 2010 година. Самото убийство е било извършено две години преди това – в края на 2008-а. По същото време, само няколко дни по-късно, Благо умъртвява и майката на Дарина – 78-годишната Пенка, в къщата й в село Раковски, община Каварна.

Първата си присъда той получи от съда в Добрич точно за убийството на възрастната жена. Наказанието му е 24 години затвор при първоначален строг режим. Подобно присъда може да получи и в Хасково. Днес местните магистрати поискаха от окръжния съд в Добрич да им изпати копие от делото в тамошния храм на Темида.

С съдебната зала днес бе разпитан един единствен свидетел – Ангел Славов. Това е момчето, което е вадило костите на убитата Дарина от кладенеца. Той разказа ужасяващи подробности от изваждането на тленните останки на 36-годишната по онова време Дарина. Събирал ги от дъното на кладенеца и в кофа ги изваждали горе.

По думите му при опипването на дъното със заострен прът той разкъсал завързан чувал. Прокурорът му задаваше въпроси с идеята, че е възможно трупът да е бил напъхан в чувала, преди да бъде изхвърлен в кладенеца, но свидетелят не успя да си спомни подробности. По същият начин не бе категоричен дали краката и ръцете на жертвата са били завързани с въже.

Следващото съдебно заседание по всяка вероятност ще е и последно, защото остава само да се чуе мнението на експертите. Навярно на 2 ноември Благо Ставрев ще чуе и втората си присъда по обвинение в убийство.

8-годишната дъщеря на Дарина е предявила чрез пълномощника си иск от 200 000 лева срещу Благо Ставрев за убийството на майка й и баба й. Съдът в Добрич и определи обезщетение в размер на 80 000 лева.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини