От х:

Днес в x:

Французин гази насвяткан пешеходец във Върбица

26 годишен французин е ударил тежко жител на димитровградското село Върбица, докато се е движил по Е-80 в посока Пловдив . Инцидентът е станал в населеното място към 11.50 часа вчера. Французинът се е движил с несъобразена за населеното място скорост. Внезапно пред фордът му изскача 54 годишен пешеходец, който е тръгнал да пресича неправилно международния път. Въпреки опитът да спре, форда удря пешеходеца, който е с мозъчна травма и опасност за живота. Настанен е в хасковската МБАЛ.

Причина за неблагоразумното решение на пешеходецът е може би голямото количество изпит алкохол. Пробата е отчела 2.62 промила алкохол в кръвта му.

За разлика от шофьорите, подобно препиване не се инкриминира за пешеходците, но със сигурност вината е поделена, коментираха пътни полицаи. По случая е образувано дознание.

Мотопедист на Балканче пък си увредил счупен отпреди крак, след като се преобърнал в крайпътно дере. 53-годишният малевец яхнал 50 кубиковото си двуколесно, въпреки че нямал книжка, и потеглил от Стамболийски към селото си. Към 16 часа обаче губи контрола над мотора си и с висока скорост излита от платното в крайпътното дере. От удара малевецът получава натъртвания и разместен имплант на десен крак. Прегледан е и освободен за домашно лечение. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини