От х:

Днес в x:

Йерусалимово на косъм от огнен ад

Така горя на пожарникарският празник миналата година. Село Татарево

Харманлийското село Йерусалимово се отърва на косъм от огнен ад, вчера по обяд. Избухнал пламък в сухи треви се приближил от няколко места до огромен масив с иглолистни гори. „Беше ли влязло там, нямаше загасяне“, признаха пожарникари участвали в борбата с пламъците. За отпор на многокилометровия фронт на пожара бяха мобилизирани две пожарни от Любимец, 1 от Харманли и 1 от Свиленград. В готовност бяха и два хасковски екипа. За щастие, наличните сили се справиха със стихията след няколкочасова борба. Щетите са само няколко десетки декара сухи треви и храсти. 

И на практика пожарникарите си спасиха днешният си празник. Беше ли влязъл огъня при боровете, там автоматично влизаше и целия състав на пожарната барабар с шефа си Николай Вълчев. А практиката за пожарите в бор е, че гаснат след няколко седмици, а пожарникарите брадясват три пъти до тогава.

През последните години все нещо ставаше на пожарникарските празници, и вместо на софра, огнеборците се събират около огнища.

В духът на традицията и днес избухна голям п ожар-в бригадирския лагер в Димитровград. Репортаж от екипа ни на място, очаквайте в следващите ни минути. 

Така че, честит празник огнеборци! От целия екип на Haskovo.net-пожелания за по-висок градус на този ден и всеки ден.

Г.Христов

А огнеборците празнуваха така
Голям и димящ подарък за ЧРД
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини