От х:

Днес в x:

Майсторът на най-голямата лъжица в България идва в Димитровград

Най-голямата лъжица в България се намира в село Могилица

Майсторът на най-голямата дървена лъжица в България -Минчо Минчев ще бъде един от гостите на панаира на занаятите, домакин на който ще е Димитровград тази събота и неделя.

Лъжицата, която е дълга над 4 метра, е един от символите на смолянското село Могилица и преди време кандидаства за Рекордите на Гинес.

Освен Минчев, за празника на занаятите тук ще дойде и бижутерът Любомир Дудев. Той е изработил короната на царицата на розите в Казанлък, а негови бижута притежава японското императорско семейство.

Както писахме миналата седмица, майстори от София, Казанлък, Смолян, Велинград, Варна, Габрово, Троян, Шипка, Златоград, Чипровци, Хасково, Велико Търново, Пловдив и Димитровград ще бъдат част от първия по рода си панаир на занаятите на 15 и 16 септември.

Организатори на проявата са Община Димитровград, завод "Неохим", Историческия музей, Дружеството на дърворазбарите, читалище "Звездица" и ПП ГЕРБ.

Откриването ще е от 9:00 часа на 15 септември пред Спортната зала "Младост".
Там ще бъде разположен и базар на произведения на гостуващите майстори. 
В 17:30 часа сергиите с различни произведения ще бъдат преместени по централната алея на бул. „България”. Там ще има демонстрации на различни занаяти, а посетителите също могат да се включат.

 

Авторът на най-голямата у нас дървена лъжица - Минчо Минчев ще дойде на панаира на занаятите

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини