От х:

Днес в x:

Бой !!! Показахме на Димитровград къде им е мястото-3:0 !

Димитър |Алексиев разпра противниковата врата с уникално воле от 30 метра

ФК „Хасково” на бърза ръка показа кой кой е в тазгодишното футболно първенство на ЮИ В Група и отупа с 3:0 комшиите от Димитровград в местното дерби на „Ямача”. Победата е сладък реванш за нещастното отпадане на хасковлии за купата на страната, именно от този съперник с 1:2, с голове в последните минути. Иначе „Хасково” им скъса шортите, но ги повали ужасен карък. И на днешния мач „Димитровград” все едно бяха абонирани за късмета. В мача от 4-я кръг на Югоизточна В група, домакините изпуснаха 7 /седем/ отлични голови възможности, като по едно време така бяха нагънали гостите си, че последните оряха наказателното поле пред собствената си врата и не можеха да излезнат от там.

След куп пропуснати възможности, момчетата на треньора Димчо Марков поведоха с 1:0 в 42-та минута. Тогава съименникът на Юлий Цезар, Юлий Шекеров, бе победител в здрава битка в наказателното поле и жулна топката от три метра в мрежата на димитровградчани. Това бе логичен завършек на превъзходството, което „Хасково” имаше през първото полувреме. През втората част нашите така подпукаха гостите, че последните пожълтяха от бой, повече от екипите си. Отвсякъде следваха атаки към бившия хасковски кадър, вратарят Петьо Александров. Момчето се научи на футбол на „Ямача”, но заради колапса на местния футбол разхождаше фланелката на куп други отбори, за последно на Димитровград. В 53-тата минута той бе безпомощен пред старата лисица Недялко Хубенов. Стар, стар, ама взе че надбяга цялата димитровградска защита преди да хлъзне топката във вратата на Александров за 2:0.

Черешката на тортата бе в 71-та минута. Тогава като смяна влезе юношата на „Хасково” Димитър Алексиев. Младокът реши да се запознае с топката, като за първа среща така я избомби, че кълбото прелетя със светлинна скорост 30 метра и за малко не скъса мрежата, докато вратарят броеше тревичките в противоположния ъгъл. Волето за третия гол спокойно може да кандидатства за гол на Българският футбол за 2012-та година, защото по-красиво нещо българските стадиони до момента не са виждали.

След победата „Хасково” се бетонира на върха в класирането с 10 точки. Само головата разлика го оставя на второ място след „Ботев” Гълъбово. От началото на тазгодишната кампания „Хасково” има победа с 2:1 слещу „Гигант” Съединение като гост, 4:1 срещу „Тунджа” Ямбол като домакин, 0:0 на традиционно неудобния стадион в Казанлък срещу местната Розова Долина и сега 3:0 срещу Димитровград. Димитровградчани са в злетната среда с победа, равен и две загуби.

Явно на хасковлии футбол им е липсвал много. Не по-малко от 1000 души бяха на стадион „Хасково”, като непрекъснато влизаха и излизаха нови хора. Най-милото бе, че на мач идваха деца с родителите си. Нещо което всички други хасковски спортове вкупом не могат да докарат, дори и с национална рекламна кампания.

Царят е жив. Да живее царя!

Г.Христов

Нашите/в червени екипи/ ги съсипаха
Те пък ритаха
В повечето случаи-лазеха
Червените бяха на по-високо ниво
Гостите гонеха нашите, за да им запомнят номера на фланелките
Това бе в началото намача, после придойдоха още
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини