От х:

Днес в x:

Олимпийски шампиони на борбите в Калугерово

Под погледите на двама олимпийски шампиони се проведоха днешните народни борби в симеоновградското село Калугерово. Почетни гости на събора бяха Еньо Вълчев – трикратен медалист от Олимпийски игри, и Димо Костов – вицешапион от Олимпиадата в Монреал. Още преди началото на схватките Еньо Вълчев получи букет и специалните благодарности на община Симеоновград за помощта за местната борба. Сред гостите бяха и кметът Пейчо Стайков и председателят на Общинския съвет.

Състезанието по народна борба в Калугерово е традиционно, посветено е на 109-тата годишнина на Илинденско-Преображенското въстание. Основен двигател и иниациатор на събора е Росен Бонев, шеф на симеоновградския клуб по борба, който е носител на много отличия и е сред най-добрите в страната.

90 състезатели се включиха в схватките на зеления тепих. Повечето от тях бяха титуловани състезатели – републикански шампиони и вицешампиони в своите категории.

Поради големия брой участници организаторите се принудиха да пускат по две двойки едновременно, а съдиите внимаваха борещите се да не си пречат. Младите борци вложиха много хъс в борбите и предизвикаха честите одобрителни реакции на публиката. По стара традиция част от зрителите подсказваха и непрекъснато даваха съвети как да се тушира противникът.

Докато на зелената поляна вървяха схватките, в казана вреше традиционният курбан, без който не може да мине истинският селски събор.

Тодор Кръшков

Еньо Вълчев /вляво/ и Димо Костов бяха почетните гости на събора

Ива Росенова (дъщеря на Росен Бонев) тушира противничката си

Събор без бира-скара не може

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини