От х:

Днес в x:

Кметът: Ако има град с повече цветя от Хасково, то е в чужбина

Кметът награждава инженер Златинов

Хасково не стана най-зелен град на България, защото нямаше как. Две години кандидатствахме и печелеха само градове на властта. Това обяви кметът Иванов на церемония в театъра по случай 120 години озеленяване на Хасково. На нея бяха наградени най-заслужилите озеленители на Хасково и бе припомнена историята на паркостроителството в града. Оказва се че тя датира от 1892-ра година, когато е създадена Градската градина. 120 години по-късно, градът е такъв зелен рай, че изумил вкупом гостуващите камерунска и гръцка делегации. При това камерунците идват от страна, която половината е тропическа джунгла.

„Ако има град с повече цветя от Хасково, то този град не е в България” обяви кметът Иванов, като отново припомни, че Хасково е №1 по зеленина. При населените места до 100 хиляди жители.

Специални награди и грамоти получиха най-заслужилите озеленители на Хасково. Инженер Веселин Златинов е отговорен за създаването на парковете Ямача, Кенана и зеления пояс около Хасково. Това е бъдещият почетен гражданин на Хасково, анонсира кмета. Наградата ще бъде връчена на 8-ми септември. С главна заслуга за зеления рай е началникът на отдел озеленяване към общината Делка Узунова, както и инженер Череша Петрова, създател на специалността „озеленяване и паркостроителство” в Строителната гимназия в Хасково.

Г.Христов

Делка Узунова
Череша Петрова

Бъдещи и настоящи озеленители на церемонията в театъра
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини