От х:

Днес в x:

Кърджалийци късат хасковски рибари на турнир в Мандра

Хасковлията Станислав Георгиев/вляво/ и кърджалиеца Абдула Абдула си мерят захранките. Победител излезе Апо

Кърджалийски отбор по спортен риболов дойде, видя и победи хасковските въдичари на турнир по спортен риболов, който се проведе в неделя в село Мандра. Сили мереха общо 13 щекари, като хасковлии едва успяха да скърпят отбор. По традиция, ежегодно има поне по два двустранни мача Хасково-Кърджали, като кърджалийци обикновено бият. Но не толкова категорично.

На първо място е Абдула Абдула/Апо/, който закачи 13 кила каракуда и червеноперка. Майсторът дойде със специална и много тайна захранка, с която буквално „умори“ рибата-през 10 минути вадеше по една. Втори с 8.880 кг се нареди Исмаил Ахмед, а трети е Боби Милев с 9.5 кила. И тримата са от Кърджали. Причината Милев да е трети въпреки по-големия улов на риба е заради регламента. Рибарите бяха разделени в два сектора, а победителите в тях се нареждаха на първо и второ място в зависимост от количеството. Боби имаше лошия късмет да е в сектора на Апо и макар да хвана повече от Исмаил, се нареди след него в крайното класиране. Наградният фонд за победителите бе 350 лв. 

Хасковлии останаха далеч от него. Едва трима щекари защитиха честта на областния град, но затова пък бяха кой от кой по колоритни -популярният музикант Жоро Марашев, кариериста Станислав Георгиев/концесионер е на каменна кариера. Б.Р./ и магазинер от „всичко по 1 лев“ Въльо Ангелов – Левчето. Последният се бореше сам, като лъв, срещу кърджалийската армада в своя сектор. 

Рибата обаче не хареса хасковската стръв и упорито подминаваше въдиците ни. 

Нормално е да ни бият, в Кърджали има 5 отбора по спортен риболов, в Хасково и един не можем да направим, разочаровано споделиха хасковлии, но въпреки това се заканиха за реванш, в следващия мач.

Г. Христов

Състезанието на Мандра бе оспорвано

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини