От х:

Днес в x:

Малка газова бутилка гръмна и подпали голяма, апартамента-леш

Току що ремонтирания апартамент бе опустошен

Туристическа газова бутилка гръмна без причина в апартамент на улица Кюстенджа в Хасково. Възникналият пожар е обгърнал и голяма газова бутилка напълнена до дупка. Тя пламнала, но за късмет на живущите в апартамента и на техните съседи, не се е взривила.  Пристигналите пожарникари успяха да овладеят огъня и обезопасят бутилката, но прясно ремонтираният апартамент станал „на леш“ по цветното обяснение на комшия надзърнал в опустошението.

Инцидентът възникнал около 16 часа. Таня Ангелова била на работа в този момент и след като чула за инцидента веднага е пристигнала на место. Хвърлила един поглед на терасата, колкото да види, че малката бутилка се е пръснала, а огънят светкавично се разпространява. Таня бе категорична, че не е използвала газовата бутилка нито в момента, нито в предходните няколко часа. Не се заела обаче с разследване на причините за експлозията, тъй като знаела, че има и голяма газова бутилка, пак на терасата. Жената побързала да се изнесе от жилището. Огънят междувременно опустошил кухнята. Експлозията пък изкъртила солидни парчета от мазилката на терасата, дограми, прозорци и покъщнина. Незнайно на какъв късмет хората от блока дължат щастливото обстоятелство, че голямата и пълна газова бутилка оцеляла. Половин час след инцидента, тя кротко продължаваше да изпуска газ, вече вън на моравата, изнесена от пожарникарите.

Комшии се зарекоха да полеят щастливата развръзка. Ангелова също, макар да продължаваше да съжалява за отишлия нахалост ремонт.

Г.Христов

Виновникът-туристическа газова бутилка/в дясната ръка на пожарникаря/
Голямата газова бутилка обаче удържала на изпитанието
 
 
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини