От х:

Днес в x:

Цинизъм, облечен във власт: Само 12 общински съветници подпомогнаха семейството на убитата Мирослава!

Само 12 от общо 41 общински съветници са се бръкнали с по 30 лева за да подпомогнат семейството на убитата Мирослава, разбра репортер на perunik.com.

Между тях няма нито един представител на БСП...

Събраните от нашите родни местни парламентаристи мижави 360 лв. са били предадени на семейството на трагично погубеното момиче от нейния треньор и понастоящем - общински съветник от ГЕРБ, Ивайло Иванов.

Репортер на perunik.com се свърза с Галина Асенова, общински съветник от БСП с простичък въпрос: Колко от вашите съветници дадоха пари в помощ на Мирослава и кой ги предаде на семейството?

В отговор Асенова каза: "Въпросът ти е отправен към неправилния човек. Председател на групата ни съветници е д-р Александър Алексиев. Моля те, когато друг път имаш групови въпроси, да ги отправяш към него, не съм му секретарка! Аз не съм давала пари за семейството на Мирослава, нито пък е имало такава инициатива от страна на групата, за която да знам! Нито пък е имало такова искане от семейството. Предполагам знаеш, че целият общински съвет гласува едни 1000 лева, с които да се подпомогне семейството за погребението. Мислиш ли, че двете неща са равнопоставени - бедствието в с.Бисер и смъртта на Мирослава? И да ти кажа честно имам съвсем различно мнение за това какво е благотворителността. Тя не е и не можа да бъде принцип в политиката! Но не е и тема, свързана с въпроса ти...."

Преди месец в редакцията на perunik.com се обади дядото на друго трагично загинало наскоро момиче - разкъсаната от куче Мирела. Според него - съвсем не е достатъчно да гласуваш и да бръкнеш в общите общински пари за да изразиш по този начин съчувствие! Всеки общински съветник би трябвало лично да дари от собственият си джоб сума, с която да подпомогне роднините на загиналата Мирослава! "И зам. председателите на Общинския съвет, и редовите общински съветници разполагат с достатъчно пари! Гласуваха си огромни заплати. Повечето от тях са даже милионери! Защо пак посягат на общите пари? Защо правят помен с чужда пита?", попита Иван Лазаров, дядо на разкъсаното от кучето момиче и член на БСП. "Аз лично, който съм в голяма материална нужда, мога да отделя поне 5 лв. за семейството на пострадалата! Защо вие, Господа общински съветници пак избрахте да бръкнете в общия, а не в собствения си джоб?", попита гневно той.

Още същия ден на призива на Иван Асенов откликна общинският съветник от ГЕРБ, Сашо Диманов. Той тогава заяви, че по предложение на г-н Стойчо Василев е било решено всички общински съветници да съберат сума от около 1200 лв., която да бъде предоставена на семейството на Мирослава.

По думите на Галина Асенова излиза, че партията, чието верую се корени в социалната политика, милосърдието и добрите дела не дава пукнат грош (и в прекия, и в преносния смисъл на тази дума) за страданието на хората в нужда! Излиза също, че дори личен акт, какъвто би бил безкористната помощ към семейството на трагично загинал млад човек не е възможен без "решение" или "инициатива" на управляващ партията орган! Излиза така, че ако си пострадал и се нуждаеш от помощ - първо би трябвало да си я поискаш за да може мъката да се слее с унижението и да предизвика не благодарност, а ... гняв! Освен това излиза, че никой не може да си позволи да попита Г-жа Асенова по групови въпроси, защото същата не била секретарка. Изявление, крайно обидно както за питащия, така и за всички нас - нейните избиратели!

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини