От х:

Днес в x:

ГЕРБ: „Това е бюджетът на субект, потънал в дългове”

„За нас проектобюджетът е съставен като такъв в условията на криза. Неминуемо това се е отразило на разписването на всяка една цифра в него. Той е такъв заради огромния дефицит, който е създала община Перник в предходния мандат и заради нереализираната приходна част от 2011-та година”, каза на пресконференция днес общинският съветник от ГЕРБ Милена Миланова относно Бюджет 2012.
По думите й, коментарите на съветниците отляво са били несъстоятелни. „Твърдят, че ние режем социални функции, които общината е предвидила, заради това, че не мислим за здравеопазването, за социална политика и цялата тази дейност. Не е така, сумите са разчетени и съобразени с изискванията на тази община, но те са малко и проблемът е лошото разходване на средства в предходния мандат”, коментира Миланова.
Несъстоятелни, според нея , са и коментарите, че се взима от предвиденото в проектобюджета за разплащане на просрочени задължения, за да се слага на други места. „И това не е така, тези средства отново отиват за разплащане на задължения, но те са вече индивидуализирани и са изпратени в онези кметства, които наистина дължат. Най-сериозният длъжник и пример за това е кметство Изток”, допълни Миланова.
Относно скандала по темата общинско предприятие Детско и ученическо хранене, Миланова заяви, че то е създадено в 12 без 5 на последната сесия от предишния общински съвет никога не е функционирало.
„То не е имало бюджет, не е имало структура и не е действало като такова”, каза тя.
„Стремихме се да направим така, че бюджетът да бъде изпълним. Основната трудност е този голям дефицит, който го има от миналите години. Втората трудност е изпълнението на приходната част”, каза Иван Иванов.
По думите му, философията на този проект е да може да се потърсят резерви по приходната част и да се намерят нови такива и да може приходната част да се изпълни.
„Това е бюджетът на субект, потънал в дългове. Истината е, че през идната година перничани ще плащат за това, което е правено през миналата година”, каза кметът на Изток Ивайло Иванов.
„Сумата, която беше заделена за кметството не стигаше нито за разплащане на задължения, нито на ток, камо ли за каквото и да било друго. В проектобюджета, предложен от общинската администрация, не беше включен бюджетът за Районен младежки дом Мошино. Към момента той е на разпореждане на кметство Изток”, каза още той.
По думите му, увеличение на заплати няма да има за никого. „Това са пари за заплати в младежкия дом. По неясни за мен причини те бяха извадени от бюджета на кметство Изток”, каза още Иванов.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини