От х:

Днес в x:

"Бутафорна" комисия умува до лятото по случая "Мирослава"

Парламентарната анкетна комисия, която нищи полицейските гафове от последните месеци, удължи срока си за проучване на обстоятелствата по случая „Мирослава”. Очаква се проверката да приключи до средата на годината, заяви Красимир Ципов (ГЕРБ), който оглавява комисията.

В нея влизат само представители на управляващата партия и един независим депутат, тъй като опозицията я бойкотира, защото я смята за "бутафорна".  

Поредната "мистерия"

Пред комисията „показания даде” окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов. По думите на Ципов магистратът разказвал пред народните представители, че по време на огледа в дома на самоубилия се Стойчо Стоев – Чочо е имало общо четирима души – зам.-шефът на ГДБОП Валентин Цоновски, колегата му Симеон Димитров и две поемни лица. Антимафиотите са били в коридора на жилището на Чочо, а той е бил с белезници на ръцете.

От всички известни до момента факти, който са повече от объркани, бе ясно, че поемните лиза не са били в апартамента, а са чакали на стълбите.

На 20-ти януари прокурор Найденов даде пресконференция, на която обясни съвсем друго нещо, за това кой е присъствал в апартамента. Тогава той отрече отново да е присъствал на самоубийството. Каза, че на място е имало повече от двама служители на ГДБОП и отхвърли твърдението, че в апартамента лично е присъствал и шефът на отдел „Терор” и зам.-директор на ГДБОП Валентин Цоновски.

Сега обаче се оказва, че Цоновски е бил в апартамента, но вътре имало и поемни лица.

Преди две седмици вътрешната комисия към парламента изслуша цялото оперативно и политическо ръководство на МВР по случая, но опозицията заяви, че въпросите вместо да получават отговори се увеличават.

„Рано е да анализираме, в петък ще изслушаме представителите на МВР, присъствали на огледа и тогава може да имаме по-обобщена информация”, добави лаконично Ципов.

Източник: бТВ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини