От х:

Днес в x:

Корен: От 7 дни сме без вода, топим сняг

От 7-8 дни нямаме вода, хората са принудени да топят сняг, за да задоволяват елементарните си нужди. Това пише във възмутено писмо до Haskovo.net наша читателка от хасковското село. Тя недоумява как е възможно в 21 век, село с 400 жители, което се намира на едва двайсетина километра от областния град, да е подложено на такова продължително безводие.

Проверка на Haskovo.net установи, че според официалната информация на ВиК в община Хасково единственото село без вода е Корен. От началото на кризата в региона водното дружество излиза с всекидневен бюлетин. Според информацията в него в областния град няма квартали без вода.

Вик операторът препоръчва водата да се използва само за санитарно – хигиенни нужди в селата Малево, Родопи, Стойково, Брягово, Александрово и Динево.

Без вода в община Харманли са селата Овчарово, Доситиево, Коларово, Богомил, Орешец, Черепово, Изворово, Дрипчево, Браница и Върбово.

В Любимец - Васково и Оряхово.

В Свиленградско селата без вода са най-много - Левка, Пъстрогор, Чернодъб, Райкова могила, Димитровче, Младиново, Момково, Сладун, Костур, Михалич, Щит, Пашово, Мустрак, Дервиш могила и част от кв. Гебран в самия Свиленград.

В много населени места ВиК препоръчва водата да се ползва само за санитарно-хигиенни нужди.

Природните условия са изключително тежки и неблагоприятни, заявяват от ВиК, но въпреки бедственото положение всички служители на дружеството полагат максимални усилия по аварийните дейности и възстановяване на качествено подаване на питейна вода.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини