От х:

Днес в x:

Нов вид снежен човек се появи в Хасково

Снежният човек посрещаше посетителите на Градската градина

Издирваният по цял свят снежен човек се появи в Хасково, като напълно оправда очакванията, че е по-различен от себеподобните си. Ако за снежният човек Йети се знаеше че е с голяма стъпка, то хасковската му версия цъфна с голям....символ на плодородието. Неизвестни склуптори оформили купчините сняг тази вечер в Градската градина и от сутринта, снежният човек се превърна в новата атракция на популярния хасковски парк.

По него зяпаха дори и преминаващите шофьори, а отвлеченото им внимание съвсем сериозно обезпокояваше пешеходците в района. Гледката обаче си заслужаваше.

Снежният човек е близо 2 метра висок, изработен с изключителна любов към детайла. Има си шапка от ново кошче за боклук. Скромен морков и загатнати ръце от сухи пръчки. Снежният човек е в отлично настроение, личи по широката усмивка. „И аз да съм толкова надарен и аз ще съм весел“ развеселено коментира минувач.

Според хора от квартала, човекът е изработен от няколко деца от 10 до 18 годишна възраст. Помагал им и „някакъв“ възрастен.

Изненадващо, консервативните иначе хасковлии не намираха някаква неприличност в деянието. Според някои, това е забавен опит за шарж на празника на влюбените Свети Валентин.

В исторически план стилизираният мъжки полов орган е символ на плодородие и живот.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини