От х:

Днес в x:

Атаман: Не искам да чистя снега, защото много ме плюха

Така изглеждат повечето улици в Хасково

„Не участвах в търга за снегопочистването в Хасково, защото много ме плюха онази зима“. Това обясни за Haskovo.net собственикът на „Ата строй“ и лидер на ДПС Мехмед Атаман. Фирмата му бе сред тези, които почистваха снега по хасковските улици през зимата на 2009/2010 година. Тогава срещу него се изля истински порой от обвинения за непочистени и непроходими улици.

„Онази зима не спяхме по цели нощи, бях поръчал специални гребла, а накрая аз излязох виновен“, изповяда се Атаман. Затова той решил да не участва изобщо в търговете. Попитан дали има неплатени суми от онази поръчка, Атаман призна с половин уста, че „има нещо такова. Една част там, малко. Но не е хубаво да се говорят тези неща. Нямам да взимам нищо, нито имам да давам“, отсече в края на разговора Мехмед Атаман.

Справка в агенцията за обществени поръчки показва, че за чистене на снега в един от трите района на областния град „Ата строй“ е получила 28 882 лв. Другата почистваща фирма през зимата на 2009/2010 - „Арис“ е получила близо 100 000 лв. за останалите два района. Информацията за разплащането, публикувана в агенцията по обществени поръчки, е била изпратена от общината.

Миналата зима улиците на града бяха разчиствани от „Грийнпартнърс“. Фирмата нашумя с това, че участва и в търга за сметопочистването и сметоизвозването в общината, но процедурата бе отменена. В агенцията за обществени поръчки няма данни за изплатени суми на фирмата за миналата зима. Опитите на репортер на Haskovo.net да се свърже с неин представител по телефона удари на камък. Така или иначе за тази зима „Грийнпъртърнс“ също не участва в търга за снегопочистването. В процедурата се включи (и спечели) единствено „Арис“, но само за една част от поръчката – общинската пътна мрежа. Останалата част, включваща градските улици, бе отменена.

Така на практика чистенето на града легна на плещите на общинската „Екопрогрес“, която обаче разполага с ограничен ресурс.

Тодор Кръшков

Мехмед Атаман
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини