От х:

Днес в x:

Оцелелите от Бисер имат нужда от обувки, посуда и печки

Оцелелите от Бисер имат нужда от много неща

Оцелелите жители на харманлийското село Бисер вече са запасени с достатъчно дрехи и одеала. В момента належащата нужда е от обувки, ботуши и кухненски прибори. Добре дошли са и всякакъв вид печки. Това заявиха хасковските социални, които вчера бяха едни от първите, стартираха дарителска кампания в помощ на пострадалите от наводненията.

Вчера службата анонсира, че по принцип, не приемат пари, а всяко дарение се отчита с приемо-предавателни протоколи. За по-малко от 24 часа, хората на Златка Караджова са събрали внушително количество дрехи и одеяла. Тъй като това било и съдържанието на повечето от пристигналите помощи от други градове, социалните преустановяват приема на тези неща. Макар да не е очевидно, липсата на посуда се оказала далеч по належаща.

Днес шефката на хасковските социални с повечето от личния състав на службата са в харманлийско, където с помощта на местните социални започват приемането и обработването на документи за отпускане на извънредна помощ от 325 лв на семейство. Помощта бе обещана лично от социалния министър Тотю Младенов, на следващият ден след трагедията.

Припомняме, че пощите съвместно с РУСО, организираха предсрочно раздаване на пенсиите за 266 пенсионери от Бисер. Селото има население от 852 жители.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини