От х:

Днес в x:

Съдът глоби кметството с 5 000 лв. за мотопистата. Галактион бил агент Мишо. Преглед на печата

Владиката Галактион бил и агент Мишо, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3-та. 11 от 15-те митрополити на българската православна църква били агенти на Държавна сигурност, данните бяха изнесени вчера от комисията по досиетата. Ето защо бил големият вой отпреди дни, когато мнозина скочиха, че се посяга на изконната българщина. Това е положението.

20 лева за документ ще плащат бирници в Симеоновград, водещо на първа страница в „Марица”. Досега таксата била 5 лева.

Кризата и високи такси съсипват хотелиери и ресторантьори, пише в акцента на 2-ра. Бизнесмените се обединяват в браншова организация, ще искат намаляване на местните данъци.

134 г. от Освобождението чества Симеоновград, пише още на страницата. Вчера годишнината била отбелязана тържествено с венци и цветя. Днес Освобождението ще честват в Харманли, утре в Хасково.

5 389 смениха личния си лекар, пише още на страницата. Това са 2.17 процента от жителите на областта.

99 деца от отпаднали от училище, темата на 4 страница. Става дума за учениците до 16 г. 13 от тях от отпадат заради отсъствия, 86 по социални семейни причини, което в повечето случаи означава бедност.

Съдът глоби кметството с 5000 лева за мотопистата, заглавие над главата в „Новинар юг”. Всъщност става дума за решението на съда, с което не се допуска до разглеждане жалбата на кмета Георги Иванов. В нея се обжалва глоба от ДНСК. Тя бе наложена заради незаконни пътни връзки към мотопистата край Хасково през лятото на миналата година. Според магистратите по закона за устройство на територията санкции за юридически лица и еднолични търговци до 5 000 лв. не подлежат на обжалване. От общината се позовават на европейски директиви, според които всяко наказание може да бъде обжалвано пред съд.

Между другото, точно по същия начин не могат да се обжалват и глобите за неправилно паркиране, които налага общинска полиция, къде основателно, къде не. От общината обаче очевидно смятат, че когато глобяват тях, са нарушени международни правни актове, а когато глобяват самите те, всичко е законно и порядъчно.

Винарна си купи казарма, водещо на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за едноетажна почти рухнала сграда и 106 дка в землището на с. Овчарово, харманлийско, които бяха продадени на търг. Купила ги фирма, която има винарска изба в района.

Кризисен рекорд: 800 евро наем за тристаен в Хасково, акцент от 2-ра. Това е най-високия наем за апартамент в града на фона на сриналите се цени на имотите, коментират от агенция за недвижими имоти.

С 489 000 лева правят план за развитие на Хасково до 2020-а, акцент от 4 страница. Става дума за изработването на интегриран план за развитие на града.

Пускат Григор по „Евроспорт”, чело на спортната страница. Мачът, който има шанс да бъде излъчен по спортния канал, е срещу испанеца Никола Алмагро, пише вестникът.

Редник Доника се стяга за Кабул, очерк за хасковската рейнджърка, която ще участва в мисията в Афганистан.

Иванина остави мъжете в миналото, акцент от забавната 12 страница. Известната моделка май е минала на другия бряг и се залюбила с Елена Чернева.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини