От х:

Днес в x:

Шефът на Ортопедията в Пирогов преглежда в Хасково жертви на неуспешни операции

Доцент Кастелов преглежда в хасковският Медицниски център

Известният доцент д-р Румен Кастелов от днес преглежда хасковски пациенти в медицинският център на областната болница. Ортопедът се счита за светило в своята област. Той е шеф на 6-те клиники съставляващи сектор Ортопедия към Пирогов. Специалист е по половин дузина сериозни заболявания на костната система и има десетилетна практика в реномирани столични болници. Славата му бе докарала десетки пациенти пред кабинет №34 в Медицинският център, които търпеливо чакаха реда си, въпреки че всеки преглед обичайно продължаваше към половин час. Нито времето, нито таксата за преглед /40 лв/ не отказваше желаещите. Внимателното вникване в проблемите им, показваше защо.

90% от 15-те записани до ранният следобед, бяха жертви на неуспешни ортопедични операции. Операция в София за поставяне на изкуствени стави, завършила с костна инфекция за хасковлийка. Младо 18 годишно момиче пък се оперирало от скулиоза/грабначно изкривяване/, също извън Хасково, а впоследствие получила изтръпване на десния крак. Обяснили и, че е резултат от упойката. „Може и да е имало нещо такова, но е факт че има друго изкривяване в областта на кръста“ допълни доц. Кастелов.

Подобен бе и проблема на 34 годишният Георги Митков от Хасково. Човека от години страдал от неистови болки в зоната на кръста. Лежал в хасковското нервно отделение за дископатия. После по съвет на роднина отишъл на операция в лъскавата Токуда. „Пробиваха някакви дупчици, за оросяване на засегната става/тазобедрена/“ притеснено обясни шофьорът на камион за разнос на боза. Представи един куп рентгенови снимки.

„За съжаление ще ви кажа, че сте имали некроза на бедрената кост. Хрущялът е износен и това не може да върне никаква операция, освен смяна на ставите и на двата крака“ каза доцентът. Той обаче препоръча на младия мъж да не бърза с операцията, а да вземе лекарства за подхранване на хрущяла и противовъзпалителни. „Ако болките не са много силни, карай така, млад си нещата ще се подобрят“ оптимистичен бе доцентът, но предупреди: „Без тежка работа, много вървене и стоене прав“. Което потресе майка му: „Ама той какво да работи докторе, разнася стоки“. „Съжалявам, този въпрос не към мен“ учтиво отговори Кастелов.

Докторът пристигна в Хасково след две тежки нощни операции в София. Обещал на състудентът си и бивш колега в Пирогов д-р Валерий Митрев. В момента Митрев е шеф на директорският борд в МБАЛ Хасково. Като за начало доц. Кастело ще идва веднъж месечно в Хасково, при интерес прегледите ще зачестят, а при необходимост, ще се оперира и в Хасково.

Г.Христов

Майката на Георги Попов се притесни за работата на сина си
Обикновено пациентите питаха и за всакакви допълнителни болежки
Мнозинството от чакащите имаха сериозни проблеми
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини