От х:

Днес в x:

99 души с новогодишно меню за подарък

Гъбена чорба и пиле с ориз облажиха обеда на 99 хасковлии

„Тази трапеза е по-богата от новогодишното ми меню“, каза разчувствана възрастна жена, докато поемаше купичките гъбена чорба и пиле с ориз. Това бяха първите гозби в стартиралата днес социална трапезария, организирана за бедните хасковлии от ресторантьора Николай Траилов. Собственикът на хасковския ресторант „Орфей“ прави за 4-ти пореден път, 4 месечна обедна софра за 99 души от хората с най-ниски доходи регистрирани в социалните служби.

Трапезарията стартира днес, 3-ти януари, в стола на училище „Паисий Хилендарски“ и ще продължи без прекъсване до 30-ти април. Освен селектираните 99-ма има и 14 резерви, изнесени на отделен списък. Те ще попълнят местата ако някои от титулярите се откаже от услугата. Трапезарията предоставя ежедневен топъл обяд, състоящ се от супа, основно ястие и хляб. Манджата се получава само срещу лична карта на одобреното лице. Може да се яде и в къщи.

Предишната социална трапезария функционираше от началото на октомври до края на декември. Стремежът на Николай Траилов е да осигурява всеки следващ проект да застъпва предишния, за да не остават най-бедните хасковлии поне без храна.

Средствата по проекта са осигурени от фонд "Социална закрила" към министерството на труда и социалната политика.

Г.Христов

Хората се радваха искрено на топлата манджа
Други си я взимаха за вкъщи за да избегнат студения стол

Хората се търсеха в два списъка-за одобрените и на резервите
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини