От х:

Днес в x:

99 преживяват зимата с безплатна храна

99 хасковлии ще „оцеляват“ през тази зима с безплатна храна осигурена от „Обществена трапезария“ Хасково. Проектът е на ресторантьора Николай Траилов и се осъществява вече за трети път. Този път за най продължително време.

Началото бе на 1-ви октомври и срокът за предоставяне на топла храна за 99 социално слаби хасковлии, изтичаше на 31-ви декември. Траилов обаче осигури продължение на програмата до края на април. По думите му, през тежките зимни месеци, храната е по-необходима от всякога. Защото „клиентите“ на неговата трапезария са от най-нуждаещите се бедни съграждани, чиито пенсии са по 100-120 лв. „Като си платят тока и лекарствата, и за храна каквото остане“ оБясни Траилов. Освен бедни, хората които се хранят при него са и със степен на инвалидност. Заявлението от ТЕЛК се подава задължително с документите. Приемането им за втората част на програмата, до април, започна вчера 27-ми декември.

„Обществената трапезария“ в стола на СОУ „Паисий Хилендарски“ предлага топла храна за обяд. Супа и основно ястие се предоставят всеки ден от 11.30 до 13 часа. Менюто днес включваше супа от фиде и картофи и наденици с кисело зеле. Всеки обяд задължително е с месо. Нещо от което много от обядващите хасковлии признаха, че редовно се лишават.

Какво е спасението за най-бедните хасковлии, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Николай Траилов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини