От х:

Днес в x:

Забраниха подаръците за мъниците от „Надежда“

Ваня Димитрова/вляво/ и Бояна Янева с децата от "Асен Златаров"

Новогодишните подаръци за децата лишени от родителска грижа в хасковският дом „Надежда“ очевидно са ....забранени. С такова впечатления останаха десетки младежи от Димитровград, които бяха събрали волни пожертвования за да купят подаръци на хасковските деца. При опита им да проучат от какво имат нужда 30-те дечица от надежда, на възраст от 3 до 7 години, им е било казано че не приемат подаръци защото външни хора не можело да влизат в дома. С подобно обяснение преди това, бяха спрени на входа и дарители от хасковския младежки център и придружаващите ги журналисти. Областният управител стигна пък само до фоайето, когато даряваше 680 лв събрани от коледният базар на администрацията. Обясниха че, дареното така или иначе щяло да е за децата, без да е необходим директен контакт.

В подобна изолация в България досега бяха затворите и клиниките за опасни заболявания.

За неприятния момент разказаха усмихнати момичета от ученически младежки парламент в Димитровград, които днес все пак намериха къде да дарят събраните пари. С 350 лв спестени от закуски и кафета те закупиха фитнес уреди за хасковският Дом Асен Златаров. След разумен шопинг, за скромната наглед сума бяха купени гирички, уред за коремни преси и веларгометър. От това имали нужда подрастващите в „Асен Златаров“. Там очевидно не възприемаха външният свят като заплаха и широко отвориха врати пред усмихната и красива група от Димитровград.

„ В Димитровград си имаме само един дневен център, който е засипан с подаръци. Затова решихме да помогнем на децата от съседно Хасково“, разказа председателката на ученическия парламент Ваня Димитрова от ЕГ „Иван Богоров“. Заедно със съученичката си и своя заместничка в парламента, Бояна Янева, двете лично поднесоха подаръците. Други от ученическият парламент се включиха в демонстрацията на уредите. Мотото бе древноримско: здрав дух, здраво тяло. С присъствието си, девойките нагледно демонстрираха че притежават и двете.

Сумата е събрана само от три училища-Езиковата гимназия ОУ“ Алеко Константинов“ и Химическата гимназия в бригадирския град.

Г.Христов

Уредите веднага бяха вкарани в употреба
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини