От х:

Днес в x:

Пенсионери целуват ръка на министър за храна

Станка Стоянова се прекланя заради безплатната храна

74 годишната Станка Стоянова целуна ръка на министър като благодарност за безплатната храна която получава 1 път на ден в хасковската социална трапезария. Видимо разчувстваната жена умоляваше министър Тотю Младенов да продължи програмата и през лятото, защото „с дядото нямали какво друго да ядат“. Двете им пенсии, с надбавки за болест, били малко над 300 лв.

Сцената се разигра при посещението на социалният министър в хасковската социална трапезария организирана от ресторантьора Николай Траилов. Тя действа основно през зимният сезон, а след края на април се прекратява поне до октомври.

Не всички от хранещите се в трапезарията, бяха толкова благодарно настроени. „Поне направете пенсиите ни 200 лв“ призова сравнително млад мъж. Възрастна жена пък обясни че не яде в трапезарията, а носи храната в къщи защото и друг чакал за нея.

С пенсионерското недоволство министър Младенов се сблъска още с пристигането си в Хасково. Митинг на хората от третата възраст се провеждаше по това време на площад „Свобода“. Пенсионерите първо не разбраха че социалният министър е пристигнал, после се опитаха да се срещнат с него. Охраната на областна администрация ги задържа. След края на работната среща с местните социални, Младенов все пак прие протестна подписка на хасковските пенсионери. В нея се искаше минималната заплата да стане 300 лв, а минималната пенсия-200. „Всеки ден се срещам с 24 организации като вашата“ отговори само министърът. Не стана ясно защо им го каза.

Помощта за пенсионерите не трябва да са глупости като „пенсионери на почивка“, заяви по-рано пред журналисти министър Тотю. Истината е в социалните трапезарии за безплатна храна

Дом за деца от 0 до 3 години на стойност 1 млн 123 хил лева ще бъде открит в Димитровград. В Свиленград пък ще се открие защитено жилище за деца напускащи социални домове. В Хасково ще заработят 2 центъра за временно настаняване от семеен тип. Подобни структури ще има в Харманли и Димитровград.

Г.Христов

Министърът стисна ръката на ресторантьора Николай Траилов
Не толкова благодарни хасковски пенсионери протестираха срещу социалната политика
Лидерът им Стайко Колев връчи на министъра подписка. Както се оказа, една от 24-те на ден
Социалният министър се качва в социалната си кола за да посети социално слабите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини