От х:

Днес в x:

99 ще преживяват зимата с безплатна храна

99 ще получават топла храна

99 бедни хасковлии ще разчитат на безплатната храна на Николай Траилов за да преживеят зимата. Обществената трапезария стартира днес в стола на училище Отец Паисий. Тя осигурява топъл обяд на предимно възрастни и крайно нуждаещи се хасковлии. Селекцията е на базата на справка със социалните служби. Средствата по проекта са 9 365 лв и са осигурени от фонд „Социална закрила“. Това е 4-тия проект в последните три години, чрез който ресторантьорът храни бедните жители на града.

Първото меню бе корейска мусака, таратор и хляб. За разлика от българският еквивалент, корейската мусака е с кайма и ориз, вместо картофи. Според хората е много хубава. Това са преобладаващите впечатления от кухнята на Траилов през последните години. Затова и доста се опитват да се промъкнат в кухнята гратис. Режимът обаче е строг. От една страна, храна се дава само срещу представяне на личната карта. Възможно е да бъде взета и от роднина или личен асистент. От друга страна, Траилов лично е участвал в комисията която е одобрила кандидатите и ги познава по лице.

Проектът продължава до края на ноември но има възможност и да бъде удължен до април. Подобни прецеденти вече имаше в миналото. Засега това е единствената обществена трапезария в областта за през тази зима.

Г.Христов

Тя е за най-нуждаещите се хасковлии
Кандидати за безплатно хранене проверяват имената си в списъка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини