От х:

Днес в x:

200 мастербокса контрабандни цигари и 7 души задържа ГДБОП в Хасково

Специализирана акция на ГДБОП и хасковските антимафиоти разби депо за контрабандни цигари, което се е помещавало в хасковска автоборса на Кърджалийска. При атаката на полицията там, са били заловени 4-ма души и 92 400 кутии контрабандни цигари. Още 9500 кутии са били заловени в автомобил „автовишка“ в района на Харманли. Той е бил придружаван от автомобил Мерцедес с временен номер. Арестувани са неговият водач, придружителят му и шофьорът на автовишката. По случая са задържани общо 7 лица от Свиленград, Хасково, Димитровград, София и Триград.

Установено е, че цигарите са част от контрабанден канал за безакцизни цигари от Гърция. Заловеното количество вчера е влязло в България през граничен пункт „Капитан Петко войвода“ с лекотоварен автомобил „Форд“ управляван от 28 годишен хасковлия с инициали М.Д. До границата хасковлията е бил ескортиран от 38 годишен Софиянец с автомобил Ланча, установяват още от полицията. След влизането в българия, цигарите са доставени в хасково в депото на Кърджалийска откъдето са започнали да бъдат разпределяни. Тогава антимафиотите атакували.

Заловените 204 мастербокса контрабандни цигари са конфискувани. Образувано е досъдебно производство по чл.242 ал.1 от Наказателния кодекс, а седемте задържани мъже са с полицейска мярка “задържане”.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини