От х:

Днес в x:

Анонимно тестват хасковски ученици за СПИН

Покрай удоволствията от живота, учениците често забравят грижата за своето здраве

Кабинетът за безплатно и анонимно консултиране за спин/КАБКИС/ към Регионалната здравна инспекция, ще даде възможност на хасковските гимназисти и техните учители безплатно и анонимно да се тестват срещу ХИВ и полово предавани болести. За целта КАБКИС ще тръгне по хасковските училища. Изследването а абсолютно доброволно и цели да обърне внимание на децата върху превенция и защита на половото им здраве.

През миналата година обиколката из хасковските училища даде добри резултати, като най-голяма висока здравна култура показаха в хасковската гимназия по дървообработване и строителство.

Повечето от хасковските ученици избягват този вид профилактични прегледи, защото ги е срам да не ги видят че отиват в кабинета, чието обичайно място е в сградата на бившото ХЕИ. Други пък сямтат че са им излишни. Отиването на обект ще премахне тези задръжки вярват здравните инспектори. Не маловажно е и че прегледите са безплатни.

РЗИ вече обиколиха колективите на няколко големи предприятия в региона. Вчера например, 64 работници на НЕОХИМ се подложиха на безплатният тест извършен от д-р Мария Георгиева и колежката и от РЗИ Маргарита Митева.

Кампанията продължава до 1-ви декември-световен ден за борба срещу СПИН.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини