От х:

Днес в x:

Засипаха с пръст два входа към мотопистата

Два самосвала на фирма „АБ“ изсипаха пръст и затвориха двата входа към мотопистата откъм пътя. Това става по заповед на шефа на областното пътно управление Живко Боговски. Той нарежда на двете отбивки да се изсипят по 10 кубика пръст, за да се прекъсне пътната връзка. Става дума за еднопосочната лента на самата детелина, по която се слиза от стамболовския път на главния – Кърджали-Хасково.

Скандалът с мотопистата избухна вчера. Първо кметът Георги Иванов обяви, че областният управител Ирена Узунова прави всичко възможно за да провали провеждането на състезанието. Всички държавни институции в Хасково, които имат отношение към проблема, били задействани. Двете отбивки пък според кмета съществували от години и били отбелязани на кадастралната карта именно като пътища. Градоначалникът показа и самата карта като доказателство за думите си.

От своя страна губернаторката пък отвърна, че след проверка от специално назначена комисия се установило, че двете пътни връзки са направени незаконно и са опасни. Според нея там се създават предпоставки за инциденти. Според шефа на Пътното пък засипаната крайпътна канавка е засегнала елементи от републиканската пътна мрежа. От РДНСК също установили незаконен строеж. Освен всичко друго нямало и технически ръководител на обекта.

Късно вчера пък от администрацията на областния управител разпратиха съобщение до медиите, че община и държава все пак са влезли в някаква комуникация. Кметът изпратил на губернаторката картата, на която са отбелязани двете пътни отсечки. Узунова обаче възразява, че това не е кадастрална карта, както бе представено пред медиите, а „карта за възстановена собственост (КВС)“. Картата за възстановена собственост, както и планът за земеразделяне, не определят пътните връзки към републиканските пътища, отбелязва тя изявлението си. Според нея двете отбивки представляват сериозна опасност за пътни инциденти, каквото било и мнението на пътното и КАТ.

Че има истина в думите й пролича днес, докато репортерите чакаха камионите на „АБ“. За по-малко от час два автомобила направиха опит да завият срещу движението. Единият от тях – успешно (на снимката долу). На самата отбивка няма никакъв знак, който да предупреждава, че се излиза на път с еднопосочно движение и завиването надясно е задължително. Единият от шофьорите не бе от Хасково и нямаше как да знае това. А поради липсата на разделителни мантинели точно в този участък човек има чувството , че излиза на обикновен двупосочен път.

Другият автомобил пък бе с хасковска регистрация, но явно не му се обикаляше чак до кръговото в началото на „Кържалийска“.

Така мотопистата остава само с един вход – черен път, който започва от кръговото. Там обаче също засега няма никаква сигнализация, нито указателни табели и вероятно участниците ще видят голям зор, докато стигнат до трасето.

Тодор Кръшков

Автомобилът завива в насрещното. На отбивката няма никакъв знак, който да предупреждава, че се излиза на еднопосочен път. По тази лента се слиза от стамболовския до пътя Кържали - Хасково

Представената от кмета карта. Тя наистина не е кадастрална, а за възстановена собственост, както пише на самата нея
И този бус замалко да поеме в насрещното, но бе спрян навреме. Добавяме снимката допълнително заради подозрението във форума, че другите две снимки са режисирани
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини