От х:

Днес в x:

Любимчани на почивка се забиха в автобус на "Сърнела"

Пострадалият Опел и тинейджър

Семейство любимчани тръгнали на почивка на язовир Доспат се забиха в задницата на автобус на „Сърнела“ по пътя за Пловдив, до отбивката за Ханче Клокотница. Автобусът пътувал по редовна линия за града на тепетата с 20-на пътници.

Возилото попаднало в зверски трафик от тирове и леки коли, обясни шофьорът Атанас Самарджиев. В един момент той се принудил да набие рязко спирачки и този момент усетил удар отзад. Нацелил го Опелът на Любимчаните. Автобуса имаше минимални щети по бронята, но Кадетът бе със здраво помляна предница. Возещият се на предната седалка тинейджър пък пукнал панорамното стъкло с главата си. Баща му се кълнеше, че бил с колан и въпреки това, си забил главата в стъклото. Видимо стресирани, съпругата и около 3 годишно момиченце се гушкаха на задната седалка.

Потърпевшите отказаха да си кажат имената, но разказаха тяхната история. Връщали се от море и решили да починат и на планина. Напълнили багажникът с дини и домати и тръгнали към Родопите. На Е-80 обаче попаднали зад автобуса. Докато карали зад него забелязали че возилото криволичело из пътя. В един момент автобуса рязко се прибрал платното си и набил спирачки. Претовареният с багаж „Опел нямал шанс да спре навреме, въпреки че шофьорът „скочил“ на спирачката.

„Вижте следите от гумите“ посочи любимчанинът в опит да илюстрира неправилните според него маневри на автобуса. Спирачният път наистина влизаше и в насрещното, но не бе ясно чии са следите от гуми по асфалта. И двамата шофьори категорично отрекоха да са пробвали изпреварване. И двамата не бяха близвали алкохол според дрегера.

Пътниците от автобуса бяха прибрани от друга кола на „Сърнела“ и продължили по разписание за Пловдив.

Г.Христов

Бащата и синът гледат разнебитената предница
Щетите по автобуса бяха съвсем минимални
Според шофьорът на "Сърнела", той не е направил нищо за да предизвика инцидента
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини