От х:

Днес в x:

Съдебният лекар: Случаят в Бодрово е самоубийство

Зъ съдебния лекар случаят е самоубийство

Загиналият 59 годишен Димитър Запрянов от село Бодрово вероятно се е самоубил. Това е заключението на съдебният лекар д-р Христо Еленски, след извършване на аутопсията. Логиката на патологът е, че няма следи от изгаряния с киселина ИЗВЪН устата. Това би било вероятно ако някой насила налива киселина насила в устата на съпротивляващ се мъж.

Лекарите от хасковският ОАРИЛ, където агонизиращата жертва е била настанена първо, също потвърждават, че отровата е приета много прецизно. По лицето на пациента пък няма следи от пръсти, характерни при евентуално насилствено отваряне на устата.

Според тях, дори не става дума за киселина, а за сода каустик. Прегледът със сонда е показал, че стомаха е почти незасегнат, за разлика от напълно унищожените гърло и хранопровод. Тъй като содата е основа, тя се неутрализира с киселините в стомаха.

Други смущаващи подробности по трагедията са, че след предполагаемото нападение с киселина, Димитър се е появил чисто гол с колата си пред къщата на пастира си Кънчо, за да потърси помощ. Дрехите му са били на предната седалка, а в тях –значителна сума пари. Това обезсмисля версията за грабеж.

Димитър не е любовчия, свидетелстват хора от Бодрово. Никой не го е виждал с жена от дълго време, затова едва ли става въпрос за любовна драма. Съселяните му обаче категорично отхвърлят възможно самоубийство. Димитър не бил такъв, имал планове за бъдещето. Подготвял сватбата на сина на сестра си на 10-ти август.

Повече за жестоката смърт, която потресе село Бодрово, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини