От х:

Днес в x:

Заляха с киселина майка и двете й деца в Лондон. Пострадаха още 9 души, опитали да им помогнат

Майка и двете ѝ момиченца са залети с разяждащо вещество в колата им в Южен Лондон, предаде Би Би Си. Смята се, че атаката е целенасочена. Ранени са общо 12 души, като те са се опитали да помогнат на жертвите.

Нападението е станало в сряда вечерта на Lessar Avenue, близо до Clapham Common. Заподозрян е 35-годишният Абдул Шакур Езеди. Той е видян за последно на Каледониън Роуд, Северен Лондон, като полицията предупреждава хората да не се доближават до него.

Заподозреният се опитал да избяга с кола след нападението, но се блъснал в спрял автомобил, след което тръгнал пеша. Той също има наранявания по дясната страна на лицето.

Разследващите смятат, че Езеди е познат на семейството. Мъжът е пътувал до Лондон от района на Нюкасъл.

„Въпреки че това изглежда като целенасочена атака, той е опасен човек и спешно трябва да го намерим“, коментират от лондонската полиция.

Жената е на 31 години, а дъщерите ѝ - на 3 и 8 г. Трите са настанени в болница. По данни на полицията при нападението е използвано алкално вещество. Ранените граждани, опитали се да им помогнат, са изписани от болницата и няма опасност за живота им.

Един от свидетелите разказва, че майката плачела и крещяла, че нищо не вижда, докато той се опитвал да ѝ помогне.

Шанън, която живее на улицата, където жената и децата са били нападнати, казва, че е излязла навън, след като е чула викове, трясък и някой да моли за помощ.

„Когато излязох, видях човек да бута дете на земята. Вдигна момиченцето и после отново го бутна“, споделя още Шанън, която грабнала детето и го завела на безопасно място в блока си. Тя допълва, че е след това е видяла майката да върви по пътя и да крещи: „Не виждам, не виждам“.

В този момент партньорът на Шанън тръгнал след заподозрения.

„Преследвах го, но бях по чехли и не стигнах много далеч“, казва мъжът.

По думите му, когато се е върнал, е видял, че жената е пострадалата, взел вода и я измил лицето ѝ. Той добавя, че по лицето ѝ е имало сериозни изгаряния. Шанън и приятелят ѝ са получили леки изгаряния, докато са помагали на едно от децата.

Друг жител - Дейвид, става свидетел на последствията от инцидента.

„Хората на улицата бяха уплашени. Това е безопасен квартал, така че такъв акт на насилие е шокиращ“, споделя той.

Когато започва издирването на нападателя, местните обясняват, че са чули хеликоптери през нощта. Характерът на атаката е разтревожил жителите.

„Как могат хората да правят такива неща?", пита един от очевидците.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини