От х:

Днес в x:

Започват ремонт на пътя за Баните

Започва ремонт на две пътни отсечки в областта – между Хасково и Минерални бани и между Ивайловград и с. Славеево, съобщиха от областната администрация. Днес в Агенция “Пътна инфраструктура” бе подписан договор за рехабилитацията на двата участъка с обща дължина 17 км. Те ще бъдат ремонтирани със средства на Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП “Регионално развитие”.

Участъкът Ивайловград – с. Славеево /4.321 км./ е второкласен и е в полупланински терен. Самата настилка на пътя вече ще е пригодена за тежко движение, тоест ще може да поеме натоварване от 11.5 тона на ос на съответното МПС. Предвижда се ремонт на моста в Ивайловград. Ще се рехабилитират и пет кръстовища. Пътят между хасковския кв. “Болярово” и Минерални бани е третокласен и е дълъг 12.650 км.

През последните години по трасетата не са извършвани сериозни строителни и рехабилитационни дейности. От ремонта на отсечките ще бъдат облагодетелствани всички жители на областта. Ще се улесни максимално придвижването от Ивайловград до ГКПП “Ивайловград”, тъй като пътят минава през Славеево. Отсечката от селото до границата с Гърция е ремонтирана, но пътят между общинския център и Славеево, особено в чертите на града, е в много лошо състояние.

Изпълнител на строителните дейности е старозагорската фирма “Пътстрой” ООД, спечелила конкурса за обществена поръчка с офертна цена 5 450 197 лв. без ДДС. Тя е избрана от общо 8 участници. Срокът, за който ще се изпълни обекта, е 4 месеца.

Строителният надзор на рехабилитацията на обекта е поверен на “Ен Ар Консулт” ООД Хасково, а цената на консултантската услуга е 54 050 лв. без ДДС.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини