От х:

Днес в x:

ОбС Хасково клекна за ПУП-овете, одобри 30 наведнъж

Общинският съвет в Хасково клекна и одобри 30 подробни устройствени плана в едно единствено заседание днес. Още при приемането на дневния ред ГЕРБ предложи 30-те докладни, в които се предлага одобряване на ПУП, да минат в началото на заседанието. Шефът на групата им Антон Иванов обясни, че не са променили принципната си позиция. А тя беше, че ОбС няма да одобрява ПУП-ове, докато администрацията не представи регистър на одобрените планове. Идеята бе да се види защо някои ПУП-ове залежават с месеци, а други се предлагат за одобряване светкавично, с каквато информация разполагали съветниците от ГЕРБ. Въпреки продължилите с месеци откази да се одобряват строителни планове, общинската администрация не е изготвила такъв регистър.

„Ние обаче смятаме, че интересите на гражданите и бизнеса са по-важни и решихме да одобряваме предложените ПУП-ове. Не можем да спъваме развитието на предприемачеството и желанието на хората да си построят нещо заради ината на администрацията. Но не се отказваме от идеята за регистър и такъв ще има, рано или късно“, обясни Антон Иванов.

После ОбС одобри 30 подробни устройствени планове, като всеки бе гласуван отделно. Това удължи заседанието и ОбС гласува удължаване на работното си време.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини