От х:

Днес в x:

"Гербер" сменя Читов като шеф на Агенцията по храните. Поне до септември

Новият шеф Георги Илиев

Д-р Георги Илиев, бивш главен ветеринарен лекар в Маджарово, е новия временен шеф на агенцията по храните. Той ще изпълнява функцията поне до септември, когато трябва да се върне титуляра д-р Джамил Читов, който е в болнични от март, след изтърпян инсулт. Досега начело на агенцията бе заместникът на Читов, д-р Христо Вълчанов. Той остава начело на отдел „Контрол на храните“ към Агенцията в Хасково. Именно в този отдел до вчера е работил и д-р Илиев.

Нямам информация защо е рокадата, това е държавна структура, кратко коментира д-р Вълчанов, който се извини че е по задачи и в момента не е в офиса си. Той е научил за шефското назначение на бившия си подчинен едва вчера. Ако д-р Читов не се завърне на работа и има конкурс за длъжността, д-р Вълчанов би се кандидатирал отново за нея.

Д-р Илиев е член на ГЕРБ, но освен това бе и едно от предложенията на местната структура на партията за шеф на Агенцията при нейното сформиране в началото на годината. Тогава обаче земеделският министър Мирослав Найденов не се съобрази с „препоръките“ и преназначи шефът на ДВСК д-р Джамил Читов, около която служба се сформира новата агенция.

Г.Христов

Д-р Вълчанов бе досегашният временно изпълняващ длъжността
д-р Джамил Читов се връща през септември
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини