От х:

Днес в x:

Пълен хаос: Нов директор в Агенцията по храните, пак временен

Ветеринар от Агенцията става шеф. Временен

Никой не знае колко директори ще се сменят в хасковската агенция по храните. Днес на поста бе назначен нов - д-р Владимир Хърсев, дългогодишен ветеринар в структурата и бивш временно изпълняващ длъжността. Сега отново е временен. Сменя на поста друг временен -д-р Марияна Шумова, предишен ветеринарен инспектор на ГКПП „Капитан Андреево“. Г-жа Шумова се връща на старата си длъжност.

Конкурс за постоянен шеф на хасковската БАБХ не е обявен и едва ли скоро ще бъде насрочен. В Агенцията тече масова сеч-до момента от националната структура са уволнени 135 души. Редукцията на личния състав е по решение на Министерския съвет. Засега никой не му е до регионалните структури. В допълнение към хаоса е и факта, че всички началници на отдели в хасковската Агенция също са временни. На практика службата не работи, признаха нейни служители. Никой не знае какво ще се прави, как ще се прави, на кого да се отчита, а за някаква осмислена стратегия по контрола на храните и хранителните обекти на територията на областта, не може да става и дума.

Що се отнася до д-р Хърсев, той бе един от 4-та, които бяха мераклии за постоянен шеф на БАБХ-Хасково, заедно с д-р Шумова, д-р Динко Наков и бишия кмет на Любимец Янко Кючуков. На конкурса в София миналия месец, Кючуков буквално утрепа ветеринарите и на писмения и на устния изпит и щеше да е нов шеф, ако не бе жалба, че спрямо него има действащо разследване на прокуратурата. Конкурса бе отменен. Оттогава всичко в държавната служба е „временно“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини