От х:

Днес в x:

Агенцията по храните не откри опасен сладолед

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 1116 проверки на обекти за производство и търговия със сладолед, съобщиха от пресцентъра на (БАБХ), пише "Труд".

Резултатите от извършените лабораторни изпитвания на сладоледа не показват отклонения от нормите за безопасност. В резултат на инспекциите са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение и са издадени 24 предписания за отстраняване на несъответствия.

По време на проверките са спряни от продажба 316 литра сладолед в склад за търговия на едро в град Пазарджик, поради несъответствия в етикетирането (неясно изписване на алергените).

Двата акта са съставени от служителите на Областна дирекция по безопасност на храните в Търговище. Откритите нарушения са в обетки за търговия на дребно, единият е за липса на придружаващи документи за произход, а другият за неизпълнение на предписание. На нарушителите ще бъдат наложени санкции за в размер на до 500 лв.

Масираните проверки се проведоха на територията на цялата страна. Инспектирани бяха обектите за производство и търговия на едро и дребно със сладолед, временни и подвижни обекти и машини за сладолед. Инспекторите проверяваха произхода на сладоледа, температурата на съхранение, която трябва да бъде минимум -18 градуса, срокът на годност, придружаващите документи, етикетировката, работното облекло и здравни книжки на персонала и хигиената в обектите.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини