От х:

Днес в x:

Агроном се бърка на ветеринарите за шеф Агенцията по храните

Агроном срещу ветеринари за шеф на бившата ветеринарна инспекция

Конкурсът за директори на хасковската Агенция по храните е рестартиран и нов шеф трябва да има преди коледните празници, научи Haskovo.net. Мераклиите за началник отново са 4-ма. Новото име сред тях е Кирил Владимиров Делчев. Той ще се изправи срещу цяла кохорта ветеринарни лекари с огромен стаж. Съперници ще му бъдат сегашния временно изпълняващ длъжността д-р Владимир Хърсев, предишния вр.и.д. Д-р Марияна Шумова и д-р Динко Наков. Последните трима се явиха и на предишния конкурс през октомври, който бе отменен от Агенцията заради продължаващи прокурорски проверки спрямо 4-я кандидат – екскмета на Любимец Янко Кючуков. Кючуков между другото взе, че спечели конкурса въпреки че бе външен в системата, но жалба от другите кандидати провали назначаването му.
Кирил Делчев не е нов в системата. Той е агроном, който работи във фито-санитарния контрол по границата.
Документите на 4-та кандидати са приети от комисията. Няма яснота кога ще е датата на писменият изпит и финалното интервю. Знае се само, че ще е скоро.
Мястото за шеф на хасковската Агенция по храните се оваканти през юли след като тогавашният началник д-р Христо Вълчанов бе уволнен, след като Агенцията бе осъдена от хасковска месопреработвателна фирма. От тогава всичко в ключовата контролна институция е временно, включително и началниците на отдели.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини